2013 i bilder

2013 startet med at et hus i nabolaget brandt til grunne.. desverre med huseier. Utenfor sto naboer uvitende om hva dette året ville bringe. Enkelte av oss sto igjen med en ekkel magefølelse om at året 2013 kom til å bli et utfordrende år. Det viste seg å stemme! Dette året har vært det mest utfordrende året i hele mitt 27 år lange liv. Det har vært nedturer og oppturer. Året har bydd på dyre erfaringer og forandringer som vil prege meg resten av livet.. men når noen sier at jeg skulle vel ønske at jeg var foruten dette året.. tar det lang tid før jeg svarer..
Var på mitt sterkeste fysisk, da problemene begynte å melde seg for fult..Skuldersmertene som jeg lenge hadde ignorert begynte bli så voldsomme at de gikk utover skole, jobb og det sosiale.Mange undersøkelser ble gjennomført i Bodø, for jeg ble bedt om å dra til Radiumhospitalet i Oslo den 18. februar 2013.. fortsatt uvitende om hva året ville bringe..

Etter flerfoldige undersøkelser ble det konstatert: Beinkreft i høyre skulderblad. Fem dager senere fikk jeg vite at det IKKE var spredning, løpet ble lagt, veneport ble operert inn og jeg var så klar jeg kunne bli.

Lokkene falt allerede 2 uker etter første kur, og immunforsvaret fikk seg en kraftig smell. Dermed ble det inn og ut av isolat både i Tromsø og i Oslo hele behandlingsperioden fra februar til oktober.
Det viste seg at hele skulderbladet måtte fjernes, eller amputeres. Jeg fikk god informasjon om hva dette ville medføre, noe som var svært tungt å godta for en personlig trener.. Men ønske om å leve og å bli frisk, var viktigst!
Operasjonen var svært vellykket! Kirurgene var fornøyde, smilet mitt var på plass igjen, tross store smerter og mye smertestillende.Oppi alt styret med operasjoner, cellegift og isolasjon, fikk jeg og May Linn gjennomført bacheloroppgaven vår! Det var en sann glede å holde oppgaven i hånda!!Så kom beskjeden om at cellegiften ikke var nok effektiv, og at jeg måtte ha kraftigere behandling.. Høydosebehandling med stamcellestøtte. Dermed mistet jeg alt av immunforsvar, "døde og gjennoppsto" og isolert i 3 uker før jeg fikk flagg og var FRI og FRISK!!!


Hjemme med min nye følgesvenn Theo, og lange, late dager. I desember 2013 dro jeg på rehabilitering til Stavern, noe som ga meg nytt pågangsmot!


Det var rart å være tilbake på treningssenteret for første gang på nesten et år! Men jeg ER iallefall tilbake! Nå har jeg startet på veien tilbake. Denne gangen med en svært sterk psyke og en noe mindre sterk fysikk.Jeg er så takknemlig for at jeg fikk feire jul og nyttår dette året også! Frisk, i relativt god form og med venner og familie! Jeg er så glad for at jeg fikk en bekymringsfri jul og et fint nyttår i fjor, uten å ha en diagnose hengende i bakhode!

Jeg er spent på hva det nye året vil bringe! Jeg håper på mange smil, mye latter, varme klemmer, gode samtaler og mange hyggelige opplevelser. Det ønsker jeg også til alle der ute i dette langstrakte land; Måtte det nye åre bringe dere alt dere måtte ønske dere!!

Godt nyttår!

6 kommentarer

Kari

01.01.2014 kl.18:26

Godt nytt år! Måtte det bli alt det du ønsker deg

heidi

01.01.2014 kl.23:50

Litt av et år du har hatt! Ønsker deg et mye bedre 2014 og lykke til med videre rehabilitering:-)

Anette

02.01.2014 kl.18:04

Flott bildeserie :) Du er tøff :) Hva slags ukeblad var du i? Ønsker deg all mulig hell og lykke i 2014 :)

Stella

02.01.2014 kl.21:27

Ønsker deg alt godt i årene som kommer. Du imponerer stort! Varme klemmer fra en bloggleser på østlandet.

Victoria

08.01.2014 kl.17:14

For ei utrulig sterk sjel du e! Du e en sann inspirasjon. :-)

Karianne

07.02.2014 kl.23:02

Jeg meget spent på hvordan det går med deg Margrethe! En ting er å gå igjennom tøff cellegiftbehandling og et stort kirurgisk inngrep, men det er også en stor oppgave å komme seg tilbake på føttene. Jeg har fulgt deg på bloggen hele veien, og jeg vil gjerne følge deg videre. Du har en utrolig spesiell historie som har rørt noe i meg. Selv om jeg ikke kjenner deg ønsker jeg av hele mitt hjerte ditt aller, aller beste! Jeg er selv der du har vært, og du gir meg så mye inspirasjon:) Stå på videre, jeg heier på deg <3

Skriv en ny kommentar

Margrethe Myhre

Margrethe Myhre

28, Lenvik

Treningsglad jente fra Nord-Norge som skulle stille i Fitness. Fikk livet snudd på hode 19.2.2013, da jeg fikk diagnosen beinkreft i høyre skulderblad. Etter lang og tung behandling, vant jeg kampen den 3.10.2013, med et skulderblad mindre. Nå starter veien tilbake til hverdagen!

Kategorier

Arkiv

hits