Migrene-Maggen is back..

De siste dagene har vært tøffe.. Har våknet med migrene og sovnet med migrene.. Begynte å bli skikkelig plaget bare noen dager etter høydosebehandlingen. Har vært mye plaget med migrene i oppveksten, og etter nesten 10 år uten plager, har den altoppslukende hodepinen desverre kommet tilbake. 

Det er ikke bare hodepine som er tøff.. Først kommer den såkalte "auraen".. Det starter med en lysprikk midt i synsfeltet som gnistrer og vokser gradvis. Prikken blir til en sirkel som følger synet hvor enn jeg ser, og skygger for det jeg prøver å se på. Et irriterende motsatt tunnelsyn oppstår. Jeg kan se på min høyre hånd, men kun se den venstre som er 10 cm unna. 

Når den gnistrende sirkelen har forsvunnet ut av synsfeltet, eller bak i hode, starter hodepinen!! Og den kommer brått og voldsomt! Det er akkurat som om det nå gnistrer i hjernebarken og i tinningene!! Hvis migrene hadde hatt lyd, ville en skrapende tinitus-lyd vært passende.  Hode dundrer og synet forsvinner.

Jeg har da inget valg enn å gå å legge meg for dagen.. uansett om jeg nettopp har stått opp, eller om jeg satt midt i middagen. Et par paracet for å spare kroppen for exorcist-aktige bevegelser utover natta.. Neste morgen, om jeg er heldig, kjennes kun etterdønningene av nattens fyllefest i hode.

Unngå sjokolade (noe jeg ikke har spist siden jeg var 13 år!!), unngå koffein, rødvin, ost og appelsiner. Unngå sterkt sollys, blinkende lys, stress, få nok søvn og vann. Jeg har prøvd mye rart for å slippe migrenen.. som om kroppen ikke hadde fått nok nå!?

Om du kjenner noen, eller selv sliter med noe lignende.. Har du tips til hvordan jeg kan gjøre situasjonen bedre? Eller hvordan å bli kvitt migrenen en gang for alle? 

8 kommentarer

Randi

01.11.2013 kl.20:34

Huff så utrolig kjedeli!! Håper du får et godt råd snart:) god bedring!

Anonym

02.11.2013 kl.00:48

http://www.youtube.com/watch?v=jHffEt-MXjI

Kari

02.11.2013 kl.17:40

God bedring! Har kun auramigrene-dvs. plutselig flimmer foran øynene. Kommer oftest når jeg er skikkelig stresset eller når jeg skal slappe godt av. Bruker kun smertestillende. Da unngår jeg hodepinen som kan komme etterpå. Vet ingen råd å gi deg. Håper du får hjelp. Men du har vist deg som en fighter og du vil klare dette også.

Elisabeth

03.11.2013 kl.18:31

Vet at dette rådet kan høres rart og merkelig ut, men har selv tatt tarmskylling med godt resultat mot akkurat de samme plagene som du har. Mine migreneanfall er ikke helt borte, men det er mye lengere tid mellom hvert anfall. God bedring!

Silje

03.11.2013 kl.19:30

Magnesium hjelper veldig mot migrene! Og akupunktur er veeeeldig effektivt!!!

Miss HaDa

04.11.2013 kl.13:50

Eg har ikje like kraftig som deg, og utn aura, men har måtte overgi meg tell migrenemedisin. Det va så ont at eg ikje klarte å sove, selv bare å trekke pustn gjorde så det dundra i vei. Så, ætter tre døgn utn søvn va det ufattelig deili å få medisin. Paracett har aldri hjulpet... Men ka som kan hjelpe deg å bli kvitt det ane eg ikje, men har tru på alternativt som tarmskylling og akupungtur. :)

Mette

04.11.2013 kl.17:38

Prøv Zomig nesespray, etter mange år med kraftig migrene så er dette det eneste som har hjulpet meg.

Lena

14.11.2013 kl.17:19

Jeg har akkurat samme type migrene som deg! Du kunne ikke beskrevet den bedre.. Jeg får migrene av lite mat og lite søvn(+ div lys/stearinlys). Så jeg må passe på det, i tillegg har jeg analysert symptomene så godt at med en gang jeg får en følelse av at det kommer, så tar jeg smertestillende. Da klarer jeg som regel unngå resten :)

Jeg har fulgt med på bloggen din og beundrer deg og din styrke så utrolig mye! Fortsatt god bedring, og fortsett med dine utrolige, ærlige og rørende innlegg. Du er en stor inspirasjon for mange! :D

Skriv en ny kommentar

Margrethe Myhre

Margrethe Myhre

28, Lenvik

Treningsglad jente fra Nord-Norge som skulle stille i Fitness. Fikk livet snudd på hode 19.2.2013, da jeg fikk diagnosen beinkreft i høyre skulderblad. Etter lang og tung behandling, vant jeg kampen den 3.10.2013, med et skulderblad mindre. Nå starter veien tilbake til hverdagen!

Kategorier

Arkiv

hits