Påskekrim 2013

En uke har gått siden sist. På tirsdag var jeg tilbake på UNN for en liten mellomkur, inn og ut samme dag. Men i tillegg til den lille cellegiftdosen måtte jeg ha litt påfyll av røde blodceller pga. lav blodprosent. Min første blodoverføring.. tanken på å få et annet menneskets blod inn i årene var litt skremmende.. Men må man, så må man tenker jeg. 


 

Forrige gang jeg tok mellomkur i Tromsø gikk det ikke så bra. Dro rett hjem etterpå i god tro, men måtte tilbake neste dag i ambulanse pga. null immunforsvar og feber. Så for å unngå dette skulle jeg være hos eldstebror i Tromsø, altså nærmere sykehuset om feberen skulle komme. 

Tirsdagskvelden gikk, onsdag, torsdag og så fredag. Formen var god, ikke noe tegn til feber, men generelt sliten i formen og sov mye. På fredagskvelden var vi klare til å ta påskeferie og starte hjemover. For å være på den trygge siden målte jeg temperaturen en siste gang like før vi dro ut døra... 38,1!!! NEEEEEI!!!! NEI, NEI og atter NEI!! Etter 6 målinger til, måtte jeg ta den sure telefonen til UNN.. og ja, det ble akuttmottak og INGEN påskeferie!  

Har du noen gang hatt den følelsen... når noen frister deg med noe du har veeeldig lyst på? Og i sekundet du tror du skal få det.. river det fra deg med en vond latter!? 

Skuffelse i høyeste grad.. men det er rart hvor fort man lærer seg å godta alt som kommer i en slik situasjon. En time senere var smilet og latteren tilbake, da storebror måtte være stativ når jeg ble innlagt på isolat. Det var vel bedre å være i trygge hender på isolat, enn å dra hjem og plutselig bli veldig dårlig.. sa jeg til meg selv, gang på gang.. og det hjalp!


 


 

Mer blod ble nødvendig det neste døgnet pga. raskt fallende blodprosent.. Fikk to poser og ble sjekket nøye for indre blødninger..

Sov lite natt til lørdag.. sykepleiere og leger var innom to ganger i timen for å overvåke.. Redd og alene og ikke minst sliten gadd jeg ikke tenke "Hva om?" "Og tenk hvis.." Tankene ble skrudd av og autopilot ble skrudd på. Survival mode om du vil! Dette går fint og er noe jeg bare må igjennom!

 

Lørdagsmorgen ble slangen med blod tett.. og senga full av blod. Lite hyggelig å våkne til.. Ekte påskekrim vil jeg kalle det! Fikk byttet seng, men det fortsatte å dryppe.. blod på gulvet, puta, dyna og meg. Etter mye styr og sterke kjemikalier ble proppen løst opp, men da kom mistanken om blodpropp i lungene.. og utredning var i gang raskt. 6 timer etter CT-skanning med kontrast fikk jeg svar.. Liker virkelig ikke å vente! ..men den som venter på noe godt: Det var INGENTING i lungene!!! Jippi!!


 

Lørdagskveld satt beinmargen i gang.. og søndagsmorgen spratt blodverdiene virkelig opp. Da kom selveste påskeharen inn døra.. "Du får dra hjem idag!!" Da ble det påskeferie allikevel!! Virkelig lykke!

Og lykken tok ikke slutt der nei! Når jeg kom meg hjem idag etter en lang taxitur med litt action.. (høye snøskavler førte til en aldri så liten kollisjon), fikk jeg endelig slått på datan igjen.. Da trodde jeg virkelig at kjeven skulle gå ut av ledd!!

Jeg sitter her med fjeset fullt at gledestårer og et hjerte som bobler over av lykke!! Aldri hadde jeg trodd at et lite innlegg om min nye hverdag skulle få slik oppmerksomhet!! Jeg er fullstendig overveldet av responsen og alle de fantastiske kommentarene! 

Jeg vil takke hver og en som har lest og skrevet gode ord og delt historier. Alt går rett til hjertet og er virkelige lykkespirer. Jeg vil lese over disse fine kommentarene i stunder når ikke alt går på skinner.. og da vet jeg at de vil få meg til å smile uansett!! Igjen, jeg er uendelig takknemlig! Fortsatt god påske! Og husk.. du har ikke mer morro enn det du lager selv! 

 

14 kommentarer

apanpapan

31.03.2013 kl.22:13

Inspirerende!!! Man kan virkeligen se ett GIGANTISK smil bak munnbindet ditt på bilden m deg og P :-D

Kakemonsteret

31.03.2013 kl.22:47

<3 blir så rørt hver gang æ leser bloggen din;) du e så tøff! Syns det skjerfet ditt va snasent:-) klem

Monica

01.04.2013 kl.01:01

Utrolig flott og sterk blogg du har. Så godt for deg og dine at det ble påskeferie til slutt. Hærlig med humor også, jeg lo godt av det siste bildet! :o)Tusen takk for at du deler!

Sara

01.04.2013 kl.02:11

Jeg ler litt, blir litt redd, ler litt mere, tenker på deg og situasjonen din og fremtiden når jeg leser bloggen din. Du er virkelig fantastisk, og dette har jeg tro på at skal gå bra! :) Stå på videre, og ta vare på de gode stundene som løfter deg opp!

Hanne

01.04.2013 kl.02:51

Hærregud som eg flirte av det siste bildet ditt!! :D

Det e virkelig inspirerende den humorn din, mitt oppi all påskekrimen... Når sjøl en kolisjon blir `bare` og `liten`...

Eg veit egentli ikje ka eg skal sei, men følte førr å kommentere tell deg. Ville sei tell deg at det e mange som tænke på deg, åg at eg sende deg all den gode energien eg har sånn at du klare deg gjønna tonge daga!!! :)

klæm fra gamlenaboen :)

Liza

01.04.2013 kl.10:30

Kan ikke sei anna enn: STÅ PÅ! :)

Kaia

01.04.2013 kl.13:43

Hvilken undertype er det du har? Regner med det er Ewing, siden den sitter på skulderbladet? Trodde man måtte på radium for å behandle beinsarkom, var ikke klar over at UNN hadde tilbudet, men det er jo flott at du ikke må lengre enn til UNN for kur. God bedring og lykke til! Måtte kurer og operasjon gå utmerket, og lungene dine holdes rene for spredning! Hilsen en totalt fremmed som vet en god del om hva du går gjennom :)

Evy

01.04.2013 kl.15:47

For en stå på vilje og humør du har, ble rørt av din versjon av egen opplevd påskekrim, hvordan du snur det negative om til noe positivt. Godt at det ble påskeferie på deg, Jeg ønsker deg lykke til med videre behandling så skal du se at alt går bra til slutt :)

Marit B

01.04.2013 kl.16:06

Fy flate, du altså!! Mitt nye forbilde!! <3

Mailiss

02.04.2013 kl.11:37

Hei Margrethe!

Fikk helt hakeslepp når eg kom inn på bloggen din no. Ikke vært her på en stund.

Utrulig trist å høre, men trur du klare det her med glans! For en stå på vilje du har! :D Blir jo helt rørt av å lese alt du skriv! Står utrolig stor respekt av deg, å du e nok ett forbilde for mange! :)

Stå på videre! Sende deg mange gode tanker og klemmer! Mailiss :)

Margrethe Myhre

03.04.2013 kl.12:45

Kaia: Ja det stemmer. Er mr. Ewing som sitter i skulderbladet mitt. Jeg kan få cellegift ved de fleste sykehus i norge! :) Men operasjonen skal gjennomføres i Oslo. Takk takk. Har du noe kjennskap til sarkomer?

Hannah og Fredrikke

03.04.2013 kl.19:59

Hei sinnsykt bra blogg! Fast leser!! www.herfa.blogg.no - ville blitt veldig glad om noen ville sjekket bloggen vår! :)

hegesdrommer

04.04.2013 kl.16:57

Sterk historie, blir rørt til tårene... Synes du er super sterk og modig:-)

Keep up the good mood:-))

Cathrine

05.04.2013 kl.13:34

Så fint at du fikk litt påskeferie du også! :) Tenker på deg og håper det går fort frem og opp! :)

Så godt å se at du smiler så fint. Du er et bra forbilde!

Cathrine

Skriv en ny kommentar

Margrethe Myhre

Margrethe Myhre

28, Lenvik

Treningsglad jente fra Nord-Norge. Fikk livet snudd på hode 19.2.2013, da jeg fikk diagnosen beinkreft i høyre skulderblad. Etter lang og tung behandling, vant jeg kampen den 3.10.2013, med et skulderblad mindre. Nå starter veien tilbake til hverdagen!

Kategorier

Arkiv

hits