De små ting i livet

Nå er jeg endelig hjemme igjen etter en lang uke på UNN. Tidlig mandagsmorgen kjørte vi avgårde, jeg fikk "sjekket inn" på UNN og så var det tannlegetime. Fordi alt av slimhinner blir tilnærmet ødelagt av cellegift, er det vanlig med sår og blemmer i munnen. Jeg fikk plager med en visdomstann. Da jeg kom inn på legekontoret og hadde mannet meg godt opp, fikk jeg dagens gladmelding: "Vi skal ikke trekke idag!". Det er rart hvor lite som skal til før lykkefølelsen kommer. Det er virkelig de små ting som teller her i livet.


 

Før oppstart av kur på tirsdag, traff jeg en flott jente som nylig hadde gått igjennom det jeg skal. Spudlende og energirik var hun og ga meg masse pågangsmot!! Utrolig godt å høre at dette lar seg gjøre!! Takk Christine!! Fikk meg til å smile resten av dagen. 

Vel innsjekket på mitt nye 4-mannsrom(!!) var jeg i gang med 2. hovedkur. Min første 3-dagerskur. Allerede et par time etter start, forsvant energien og jeg ble søvnig, kvalm og slapp.. sov mye det neste døgnet med unntak av når jeg ble vekt av skravling fra mine nye naboer, besøkende, leger og sykepleiere som sprang inn og ut av døra.. og diverese andre nattlige lyder som jeg ikke trenger gå nærmere inn på...

På bursdagen min våknet jeg tildig.. sliten, utmattet og trist. Svært trist.. ble alt for mange tårer den dagen. Var absolutt ikke slik jeg ville tilbringe denne dagen.. alene på et sykehus, koblet til et stativ som drypper gift inn i årene mine.. Jeg ville være hjemme, med venner og familie, feire og flire!! Jeg ble sittende lenge før noen sykepleiere kom og tok affære..  Jeg fikk et 1-mannsrom i bursdagsgave. Endelig ro og fred og tid til å slappe av når det herjer som verst inne i kroppen. 

De neste dagene var energiløse. Når du ikke lengre klarer å gå på de beina som du for kun noen dager siden jogget med.. det er da du setter virkelig pris på de gode dagene. De dagene hvor du kan springe opp trappa, uten å måtte sette deg ned halveis i frykt for skyhøy puls. De dagene du våkner og kan gå rett på badet, uten å koble deg fra et stativ eller tisse i en metallpotte. De dagene du selv kan gå å rote i kjøleskapet, lage akkurat det du vil og ikke vente i 1 time på noen slappe brødskiver når du er kvalm nok fra før.. 

Det kan være vanskelig i blandt å sette pris på de små tingene i livet.. de tingene som virkelig gjør deg glad. De tingene som får deg til å føle deg bra på innsiden. Alt for mange går desverre igjennom livet å jager etter lykken. Reiser verden rundt for å finne lykken, kjøper dyre merkeklær som skal få deg lykkelig.. Når lykken egentlig bestandig har vært der.. du har bare ikke tatt deg tid til å la den blomstre.  

Noen av de små lykkespirer i livet: Kjenne sola varme i ansiktet, se en du har savnet, en god klem, et smil fra en ukjent, god musikk som får deg til å danse, et godt måltid med de du er glad i, energi og friheten til å gjøre det du vil, når du vil!! Fyll gjerne på med lykkespirer i kommentarfeltet.

Ta deg tid til å nyte de små tingene i livet og gjør mer av det som får deg til å smile! 

 

45 kommentarer

Hanne

24.03.2013 kl.23:51

Du er så tøff!

Min lykke er å kunne dusje meg selv uten å grue meg i en time før, og ligge på senga en time etter for å samle krefter igjen!

Du kjenner nok godt på det nå, og jeg er så lykkelig for å klare å ta vare på meg selv.

Vet du noe om hvor mange runder du må ha me gift?

Lissi

25.03.2013 kl.00:10

Glad i dæ kjære matussa!

Margrethe Myhre

25.03.2013 kl.13:24

Hanne: Takk Hanne!! :) Du er like tøff!! <3

Skal ha 13 hovedkurer (2-4 dager) og 4 mellomkurer (1 dag). Har hatt to hovedkurer og skal ha andre mellomkur i morgen på UNN.

Klemmer! <3

Linn

25.03.2013 kl.16:08

Du E Tøff Margrethe :)

D gjør mæ lykkelig å se og hør din positivitet og stå-på vilje :)

Dette Klar Du :)

DC

25.03.2013 kl.16:10

Et ufattelig bra innlegg Margrethe! Du fikk meg virkelig til å stoppe opp og tenke. Det er synd at man må oppleve noe forderdelig eller lese om det før man slutter å tar for gitt de små gleder i hverdagen. Tusen takk for at du fikk meg til å se dem og sette pris på dem. God bedring Margrethe og stå på! Sender de varmeste tanker til deg!

Hilsen en gammel nabo :)

25.03.2013 kl.16:21

Du e super Maggen!:) stå på! Klem

25.03.2013 kl.16:23

Fra Mari . Glømte skrive navn

Lisa Wangen

25.03.2013 kl.18:16

Kjære Margrethe

Eg sende deg all min energi før at du ska få det bedre, sett med hjærte i halsn å læs historien din.

Måtte all lykke komme te deg du nydelige Margrethe. Ønske til di høye hærrer at du blir frisk å får det live du førtjæne. Stor klæm fra din gamle kollega Lisa♥

Siren

25.03.2013 kl.18:38

Så utrulig bra skrevet!! :) detta va litt trist med tanke på hva du må gjennom, men på samme tid som det var sinnsykt inspirerende og motiverende. Ønske deg god bedring og god påske :)

Nille Nina :)

25.03.2013 kl.19:14

Mor di fortalte meg at du var blitt syk,syns d va trist at ungdommen skal slite,men du e margetøff og har d pågangsmote som skal t for å klare alle tøffe takene..har vært igjenom

både cellegift og stråling no e d tre år sia avsluttet behandling og d går helt fint :)

tvi tvi,følger bloggen din ..be strong..ps du e kjæmpe flott på bilde <3

klæm fra en nabo i otterveien 34 :))

renate kakemonster

25.03.2013 kl.20:36

Hei maggenmor:-) vi sender fortsatt en jevn strøm med varme helbredende tanker:-) lykke syns æ e å gå tur i skogen en solskinnsettermiddag på høsten, eller pynte juletreet, eller lese en god bok, eller sitte på hytta i bålgrop og spise pølser, eller ligge på stranda og sole mæ, eller våkne opp til min lille sunniva som smiler og ler:-D i could go on forever! Klem fra kakemonsteret:-)

Margrethe Myhre

25.03.2013 kl.20:58

renate kakemonster: Takk for tanker og for fine lykkespirer Renate! <3 :)

Margrethe Myhre

25.03.2013 kl.21:24

Lisa Wangen: Tusen takk flotte Lisa! <3 Det du skriver varmer godt! Gode klemmer tilbake! :)

Mamma til Ingvild.

25.03.2013 kl.21:31

Heia Maggen! Ser bloggen din via delinger på FB. Vi får også oppdateringer via Ingvild ,og skjønner at dette er tøffe saker en i tøff tid.Så bra at du allikevel får til å skrive om følelsa og opplevelsa nå som livet ditt er snudd på hodet. All lykke til videre i behandlingsforløpet!

Hanne

25.03.2013 kl.21:44

Så vakkert skrevet Margrethe! Det er fort gjort å ta hverdagslykken forgitt. Det å drikke en god kopp te og høre på radio, å gå tur i skogen eller på fjellet med gode venner, bli inspirert av blader (kamille og bolignytt er mine favoritter) eller lese en god bok :)

Sender deg mange klemmer :)

25.03.2013 kl.21:59

Så flink og tøff du er Margrethe. Og så flott du er på bildet. Så bloggen din via deling på FB. Skjønner du har en tøff tid nå, men vi tenker på deg hver dag. Alle gode tanker går til deg fra oss i Stærveien 18.

Alice

26.03.2013 kl.10:20

Tankene og klemmene mine til deg reiser hele veien fra langt borte Italia: jeg er ved siden av deg og holder handen din. Dette er kjempetoeff og vanskelig. Du er super: staa paa. Og du er en skikkelig flink blogger, by the way :)

Liza

26.03.2013 kl.12:01

Hei igjen Margrethe:)

TØFF!!!!! Kun ett ord som beskriv dæ :) æ blir veldig inspirert av dæ og det du e midt oppe i no! Æ har et heilt anna behandlingsopplegg enn du, ser æ. Æ har hovedkura hver tredje uke og æ får vær heime:) Har ikke vært plaga så mye anna enn at æ e skikkelig "fyllesyk" de første tre-fire dagan etter kuren. Æ får sprøyte mot for lave blodverdier og den setter meg litt ut. Bortsett fra de småplagene, hårtap og generell dårlig allmenntilstand, så har æ ingenteng å klag på i fht dæ og din situasjon. Får mye inspirasjon og pågangsmot av dæ og det du skriv i bloggen din:) Æ har også tenkt mye på de små tingene i livet: sol, at æ klar å spis brødskive uten å bi usigelig kvalm, at fuglan sett å spis på fuglebrettet, at ungan mine e fresk og faktisk krangla hver dag:) Det betyr at vi får tel å lev et "normalt" liv oppi alt. Det e æ glad før.

Får du træna nåkka? Æ prøva så langt æ klar å træn annahver dag. Kjenn at ting æ gjorde med den største selvfølgelighet bi et slit no, men det e bedre å gjør nåkka enn ingenteng. Æ må ta hensyn tel den reduserte fysikken, men e så glad hver gang æ får trena litt. Den følelsen som kommer i kroppen etterpå er fantastisk god!

Fortsett med bloggen, æ les den og setter stor pris på den:)

Stå på og ha ei god påske:)

Tord Henriksen

26.03.2013 kl.12:45

Blir lykkelig når jeg ser deg, og tenker på deg og den utfordringen du arbeider med for tiden.. Og som sagt tidligere, si i fra !

Summer

26.03.2013 kl.16:30

Hi, I'm Summer! Hope you get well the soonest! Kris asked a few friends to send some love to his dearest sister! Stay strong and gorgeous, God bless! :)

Mona Birgitte

27.03.2013 kl.13:42

Hei liker bloggen din veldig godt! Satte pris på om du ville kommentere tilbake :)

27.03.2013 kl.17:36

Du e bare så utrulig bra Margrethe!<3 du skriv så utruli fine ord og e så klok! d her kommer t å gå bare bra d bare veit æ, og du e d sterkaste menneske æ veit om! stå på søte du, d her naila du!<3

Kjersti Bartnæs Rygg

28.03.2013 kl.12:01

Hei, Margrethe!

Jeg fant også bloggen din via deling på facebook, så at det handlet om hverdagslykke og tenkte jeg skulle se hva du hadde skrevet som var så bra. Så ser jeg bilde av deg uten hår på hodet og blir helt målløs av ordene jeg leser. Dette er ikke hverdagslykke, tenker jeg. Dette er krise! Jeg synes det er utrolig tøft av deg å dele denne opplevelsen - ikke bare med dine nære venner og familie, men også med oss som vet hvem du er, men ikke egentlig kjenner deg, i tillegg til alle andre som skulle slumpe til å lese bloggen din. Det er ikke mulig å lese dette uten å bli både glad og lei seg på én gang. Jeg blir utrolig lei meg av å få vite hva du går gjennom. Jeg blir utrolig lei meg for at sykdom skal kunne sparke bein under noen som ser ut som definisjonen på kjernesunn. Men jeg blir veldig glad av å se hvordan du beskriver hva du går gjennom på en ærlig måte, samtidig som du framstår som så utrolig positiv. Jeg beundrer deg enormt mye for at du holder på positiviteten din på denne måten!

Takk for at du deler dette, og viser oss at du fortsatt kan smile selv om du får verden snudd på hodet. Takk for at du heller ikke maler alt rosenrødt, men forteller at livet er hardt nå. Jeg sender deg mange varme tanker, og heier på cellegifta. Måtte den ta knekken på kreften, ikke på deg!

P.S. Hverdagslykke er et vindpust. Det betyr nemlig at det er frisk luft i Beijing i morgen :-)

Persille

28.03.2013 kl.23:04

Fant deg på sol.no

Jeg ville bare si at jeg sender deg gode tanker. Måtte alt positivt gro i deg fra nå.

<3

m

28.03.2013 kl.23:15

Hei. Fikk selv kreft i begynnelsen av 20 årene, men er nå frisk.

Stå på, en dag vil du også kunne en våkne en morgen og bare nyte at kroppen er i orden.

Lykke til:)

Emerson

28.03.2013 kl.23:56

Miss Myre

My lucky will be with you. Never give up about anything. Nothing happen without reason, for sure God is in your side right now and its up to you to believe, He believes in you anyway. I believe in you also. Get better soon please.

All the best.

Emerson

Bente Kallbekken

29.03.2013 kl.00:02

Takk for at du vil dele...Blir utrolig ydmyk av å lese hva du skriver...;-) Er selv mye syk av kronisk sykdom og fått cellegift over flere år så jeg vet litt om hva du snakker om. Sender dæ masse goe tanka,du må ha masse lykke til fremover ....skal be for deg <3 Og vil du ha besøk når du er innlagt i Tromsø må du gjerne sende mæ en mail eller ta kontakt på fb . Kjempegoe klæmma fra mæ <3

Jørn Eirik Thomassen

29.03.2013 kl.00:37

Ord blir så «fattige» i slike situasjoner, men jeg ønsker deg all lykke fremover og god bedring.

Du er tøff som står frem slik om din sykdom, det skal du virkelig være stolt av :-)

Anbefaler deg og lese litt inne på www.zuna.no :-)

Med vennlig hilsen «en gammel nabo»

Berit

29.03.2013 kl.00:37

Kjære Margrethe!

Dette var en veldig trist nyhet å få høre!

Men du er tøffere enn toget, og står han vel av :)

Ønsker deg masse, masse god bedring!

Go klæm fra alle oss i Trollvik.

Anders

29.03.2013 kl.08:08

For ei utrolig sprudlende og gla jente du selv skriver du er! :)) Utrolig TØFF!!!, du er! Som også tør og stå fram med dette! :)) Stå på, dette fikser du! :))

Veit akkurat hvordan du har det, min far hadde lymfekreft! Så det har vært mange triste dager her åh! Han var også en aktiv person! :-/

Kommer nå til og følge med på bloggen din, du er virkelig en pågangsdriver som gir oss andre energi til åh tenke positivt på venner, familie og ikke minst det store støtte apparatet man egentlig har i livet! :))

Man veit egentlig ikke hva man går igjennom før man selv har vært igjennom den aktuelle sykdommen!

Lykke til videre Margrethe og vis at du ikke lar deg knekke av dette! :))

Mvh Anders

Sølvie Mathisen

29.03.2013 kl.09:04

Sender de varmeste tanker til deg og din familie. Hils din mamma!

Johannes Neyens

29.03.2013 kl.09:09

Rosa og Johan fra Belgia onsker deg god paske og god bedring. Du er meget modig.

Robert

29.03.2013 kl.09:53

Stå på! Jeg skal følge deg og historien din. Leste nettopp bloggen din og ble bergtatt av tapperheten din. Lykke til videre:)

Kenneth

29.03.2013 kl.10:00

Kreftceller lever av glukose. Dvs at fruktose, sukker, stivelse og karbohydrater bør unngås, for så å sulte bort kreftcellene. Se og les dette http://www.cbn.com/cbnnews/healthscience/2012/december/starving-cancer-ketogenic-diet-a-key-to-recovery/

Lykke til.

Jan-Erik

29.03.2013 kl.11:19

Kjære Margrethe.

Har for første gang lest en blogg, og blir opprørt over hvordan du i ung alder sliter.

Ønsker deg til lykke med behandling, og alt godt i fremtiden.

Ha en så flott påske som mulig og vær sterk.

Dette klarer du.

Jan-Erik

Kristin

29.03.2013 kl.13:17

Kjære Margrethe,

Du har alle forutsetninger for å klare deg fint gjennom behandlingen. Hold ut, og favn om alle små gyldne øyeblikk som gjør deg lykkelig. Min sønn var kreftsyk i 2007. En av hans små lykke-spirer midt oppi tøffe cellegiftkurer var den gangen vi tok med en gryte med hans favorittmiddag hjemmefra, og spiste sammen med han på rommet når vi besøkte han på sykehuset. Et godt smil, økt apetitt og enorm takknemlighet var belønningen, det var en fin stund for oss alle, tross omstendighetene!

Varm klem fra meg med ønske om alt det beste for deg! :)

Marit Fastvold johnsen

29.03.2013 kl.14:29

Kjære Margrethe! Har sjøl hatt kreft så jeg vet ka slags tanka som flyr igjennom ditt hode fra tid til annet. Jeg var så heldig at jeg kom i tide og slapp unna alt av etterbehandling. Jeg fjerna høyre bryst og tolv lymfeknuta i høyre arm, men dette e bærre småting hva du må igjennom. Ønsker deg alt godt for fremtiden. Håper at kurene hjelper deg, og at du skal bli frisk igjen. Gi ikke opp, du må sei til dæ sjøl at jeg skal vinne over kreften , den skal ikke vinne over deg. Lett for andre å sei det , men jeg prøver alikevel. Varm Klæm =)

Consis

29.03.2013 kl.20:41

Kjære deg! Jeg forstår godt hva du går gjennom, jeg har hatt selv ett kur da jeg var liten, leukemi. Min Jesus har helbredet meg og lever fortsatt 25år uten tilbakefall. Jeg har hørt mye om en medisin som heter DCA. Jeg anbefale deg å lese om det, det har veldig god effekt for ulike kreft typer, og KD (ketogendiett) også er veldig bra. Jeg jobber som sykepleier og møter mange unge pasienter med kreft, jeg får vondt inni meg og føler meg veldig hjelpeløs. Jeg håper at alt går fint med deg. Du er en tøffing, ikke la en svulst vinne over deg, husk mye på placeboeffekt, det har mye å si. Jeg skal be for deg! En stor klem fra meg.

Linda

29.03.2013 kl.21:12

Hei Margrethe!

Jeg kjenner deg ikke, men har sett deg mange ganger på Stamina HOT. Alltid med et smil om munnen, og en utrolig positiv innstilling til alle rundt deg!! Man blir i godt humør av å se deg!!

Ville bare si masse lykke til! Med din positivitet og stå på-vilje er jeg sikker på at dette kommer til å gå bra!!!! Stå på videre!!!👍😀

Stian

29.03.2013 kl.23:22

Hei Margrethe!

Jeg fant bloggen din gjennom artikkelen om deg på nettavisen.no. Det fantastiske bildet der du smiler som sola i artikkelen var rett og slett nydelig. Jeg ønsker deg alt godt og skal følge deg gjennom bloggen til du blir frisk! Du har også helt rett i det du skriver, det er de små tingene i livet som betyr noe. Det er flere av oss som burde stoppe opp litt og se det og sette pris på det.

Stå på videre Margrethe, dette klarer du!!!:)

Ivar André

30.03.2013 kl.15:11

Hei Margrethe!

Va på jobb og kjeda meg, da e Langfredag og stille.... Surfa på nettaviser og lerser om ting som skjer i verden, både innenlands og utenlands.... Havna tilfeldigvis inne på Nordlys.no Etter å ha lest litt der, skroller eg nedover framsida, og stoppa opp ved ei overskrift...: "Margrethe (27) kjemper mot sjelden kreftsykdom" under eit bilde av ei dama som står med armane i kryss og lettare lent mot veggen, med eit hærligt smil om munnen. med ei ustråling som eg får hakeslepp av....

Heldigvis har eg ikkje vore borti kreft sjukdom hjå meg eller mine, med der er jo noko ein høyrer om og som rammer alt og alle.... Da vesle eg har tenkt på da, so innbilde eg meg, att ved å få ein sånn beskjed, om att du har faktisk kreft, hadde nok mine rullegardiner gått ned og eg hadde nok sett svart på alt.... Da att du klara, midt oppe i alt detta og beholda humøret og gi den utstrålingen på da bilde, seie meg berre ein ting...

DU é TØFF! Du e skikkelig TØFF!!!

Eg har lese bloggen din frå Februar og fram til no,,, Måten du skriv på og korleis du forteller ting, da e inponerande og du er flink på sette ord på ting. Både frustrasjon og gleder... Og du viser ka som virkelig teller i ein stressa kvardag... Gløym tv, bil, båt og luxus ditt og datt.... som du skriv... Da å kjenne sola varme, ein klem frå kjent eller ukjent, sjå att persona som det er lenge sidan ein har sett... Da é da som teller....

Eg må berre seia att eg har blitt fasinert av ditt pågangsmot, eg kjem t å følge deg videre på bloggen din og ønsker deg alt godt vidare i kampen!

Stå på!!

Stor klem! :-)

Ivar André

Cathrine

30.03.2013 kl.18:10

Hei :)

Jeg er en ny leser av bloggen din, og kjente for å legge igjen en kommentar! Syns du er flink til å se det positive i en såpass traumatisk situasjon. Jeg kan ikke sette meg inn i hva du går igjennom, men jeg kan forsøke å forstå og lytte til det du beskriver. Ingen fortjener den smerten du går igjennom, men jeg håper og tror at du kommer helskinnet ut av det, frisk og lykkelig, og ikke minst mer erfaren på livet. Noen ganger lærer man mye om seg selv og livet av å være syk/at noen nære er syke.

Lykke til videre, jeg heier på deg! <3

- Cathrine, 20 år, Bergen

misforstaaelsen

30.03.2013 kl.20:26

Så tøff du er! :)

karianne

31.03.2013 kl.19:48

Du er helt nydelig<3 Så deg i avisa og måtte inn å lese bloggen din. Så tøff du er. Å så fint du skriver og beskriver. Ønsker deg all lykke! dette klarer du :)) Klem

.....

12.06.2014 kl.23:23

I blafrende flimmer fra fire levende lys sitter et individ og leser i stillhet. Det er ikke første gang. Langt derifra...Leser, tenker og ser på bildene som beskriver en rå overgang i en livssituasjon. Fra de høyeste tinder til de dypeste, mørkeste daler. Der har du vært. Der har du så til de grader vært.

Det gjør noe med en...Det å forsøke å sette seg inn i situasjonen som har preget deg over så lang tid. Det du har måttet gjennomgå for å rive deg løs fra sykdommens klamme grep. Det gjør virkelig noe med en...

Nå er du på vandring vekk fra de dype dalene. Littegrann lengre vekk for hver eneste dag. Du skal se framover nå. Du skal gjøre det du har lyst til å gjøre. Du skal realisere drømmer og planer. Store som små. Og du skal verdsette mange øyeblikk som er i vente.

Kanskje noen av de øyeblikkene kan oppstå på en hytte. Ved et bål. I en båt. Hvem vet? Det gjør vel ingen.

Men det er lov å håpe.

Og det gjør jeg. Så til de grader.

**********

Du råsterke, fine frøken M.

Skriv en ny kommentar

Margrethe Myhre

Margrethe Myhre

28, Lenvik

Treningsglad jente fra Nord-Norge. Fikk livet snudd på hode 19.2.2013, da jeg fikk diagnosen beinkreft i høyre skulderblad. Etter lang og tung behandling, vant jeg kampen den 3.10.2013, med et skulderblad mindre. Nå starter veien tilbake til hverdagen!

Kategorier

Arkiv

hits