Skuldersmerter var beinkreft

Med dette innlegget vil jeg oppfordre alle som har smerter eller uforklarlige kuler til få det sjekket så raskt som mulig. Ikke vent og tenk at det går over av seg selv. Ikke nøl med å dra til legen fordi du evt. har legeskrekk. Ikke tenk at du skal være sterk å tåle smerten. Ikke bagatelliser det og si at det kun er en betennelse eller overtrening. 

Alt dette gjorde desverre jeg.. jeg ventet og tenkte at smertene kom til å gi seg.. jeg ventet i over 1 år.  Jeg tenkte at jeg ikke skulle klage og at jeg måtte holde ut smertene. Andre har det jo verre, sa jeg til meg selv. Dermed ble det mye smertestillende som skygget over det virkelige problemet.  Jeg nølte med å dra til legen helt til smertene ikke hadde latt meg sove på 5 dager..  

Ettersom jeg jobbet som personlig trener, besto dagene av mye trening og det var derfor naturlig å skylde på treningen når smertene ble som verst. Først var smertene treningsrelaterte og var som verst døgnet etter skuldertrening. Det var jo naturlig å tenke at det var en betennelse. Men når smertene ikke forsvant som vanlig treningsverk og når de kom utenom trening, begynte jeg å lure..


 

Torsdag 24.1.2013 tok jeg mot til meg og ringte fastlegen, mens jeg skalv av smerter. Fikk time NESTE UKE!! ..jeg sa det var alvorlig og fikk beskjed om å vente på svar. Etter 45 minutter uten svar, marsjerte jeg opp på legekontoret og forlangte å få snakke med fastlegen. Da ble jeg endelig tatt på alvor og grundig sjekket av legen. Kronisk tendinitt ble konstatert og mer smertestillende ble utskrevet. 

Jeg spurte selv om en MR-undersøkelse for å se om muskulaturen i skulderen var avrevet eller betent. Tirsdag 12.februar var jeg til min første scanning. En spennende opplevelse med et uventet utfall. "Der er problemet ditt" sa radiografen da jeg fikk se bildene etterpå. Ok, tenkte jeg.. det er vel der muskelen er betent..


 

På selveste Valentinsdagen ble jeg oppringt av fastlegen mens jeg var på skolen. Det som ble sagt fikk meg til å fryse.. Fastlegen kunne ikke tro sine egne ører når radiografen hadde sagt hva bildene viste.. En stor tumor i scapula. Likblek gikk jeg tilbake til klassen, mens tankene svirret.. "Det er nok bare en cyste.. en væskefylt blære.. etter all overtreningen" prøvde jeg å berolige meg selv med.  

Mandag 18.2.2013 ble jeg oppringt igjen av fastlegen som lurte på om jeg kunne dra til Radiumhospitalet samme dag.. og samme kveld var jeg innsjekket på Pasienthotellet i Oslo, uvitende om hva morgendagen ville bringe.. 


 

Resultatet av alle undersøkelsene på tirsdag 19.februar var en kreftsvulst på størrelsen med en mango, i (ja i) skulderbladet. Den har altså vokst seg igjennom selve beinet og ut på fremsiden og baksiden. Skulderbladet ser dermed ut som en osteskive nå.. fult av hull. 

 

Bildet viser mitt høyre skulderblad, hvor svulsten har vokst seg igjennom beinet. Selve svulsten vises ikke på bilde, men dekker hele skulderbladet.

Det er vanskelig å si hvor lenge jeg har hatt den og hvor fort den har vokst.. men nå vet jeg. Nå vet jeg hvorfor jeg har hatt vondt så alt for lenge, ikke fått sove og vært sliten og trett hele tiden. Men uansett.. jeg spurte om en MR-undersøkelse fordi jeg følte det var noe som ikke stemte. Hva om jeg ikke hadde spurt om det?? Da kunne det vært spredning og svulsten kunne vært enda større.. noe som ikke er tilfelle! 

Det er ikke meningen å skremme noen, men heller oppfordre til å være føre var.

Så mitt budskap er: Heller et legebesøk for mye, enn et for lite! 

 

8 kommentarer

Liza Einset

21.03.2013 kl.21:38

Hei og hopp! Leser bloggen din og opplever at jeg sitter å leser om meg selv... Fikk konstatert brystkreft i februar i år og på selve valentinsdagen fikk jeg min første cellegiftkur💉litt av en date på meg og mannen min! Jeg tenkte akkurat som deg, overså en liten kul under armen leeeenge, men da jeg fikk en til luska jeg til legen. Henvist til mammografi og to uker etterpå fikk jeg min første cellegift... Jeg var utenpå meg selv og tenkte - ikke meg! - jeg har tre små barn! - jeg kan ikke dø fra ungene mine! Da det verste sjokket hadde gitt seg og legen fikk meg til å forstå at jeg ikke skal dø no, bei det bedre😄æ ska lev!!!!! Legen si at de kan gjøre nåkka med dette, men æ har bestemt mæ: Æ SKA LEV👊 æ trena jevnt og trutt og det bi å berge livet mitt💪 Æ heia på dæ! Vi ska klar dette!!👍😄hilsen Liza

Margrethe Myhre

25.03.2013 kl.21:22

Liza Einset: Ja valentinsdagen kommer ikke til å bli den samme igjen for noen av oss! ;) Dette skal vi klare!! Vi er jo nordlendinger! ;) Du skal se ungene dine vokse opp, gå på skole og en dag selv få barn. Bare ta det helt med ro Liza, dette skal gå bra! <3 Varme klemmer

Liss-B

29.03.2013 kl.11:47

Hei på deg. For ei flott jente du er og så åpen og ærlig.

Sitter her og kjenner på den onde skulderen min, og tenker at dette går over.

Har enmannsbedrift og har ikke tid til noen legebesøk.

Så nå har jeg lest din historie og tenker at jeg må gjøre noe.

Nå håper jeg at du ser masse lys i tunnelen og at din positve holdning hjelper deg dit.

God bedring fra det høye nord.

Cecilie

29.03.2013 kl.19:06

Hei!

Utrulig bra skrevet, det er sjokkerende hva smerter egentlig kan bestå av. Jeg selv har store skuldersmerter og de vil ikke forsvinne. Men de smertene er ikke så store slik at jeg må ta smertestillende, men det forårsaker mye hodepine. Jeg har prøvd å få legene til å se på det, men de sier at det er bare betennelse uten å ha sjekket noe videre på det. Har du noen tips om hvordan jeg kan klare å få til et røntgen bilde?

Margrethe Myhre

01.04.2013 kl.00:04

ingdan92: Hei! :) Bra du tar smertene på alvor! Jeg anbefaler deg å ta en grundig snakk med fastlegen din og si at du ønsker en MR undersøkelse eller lignende. Om de ikke tar deg på alvor så nevn min situasjon. Jeg fikk først diagnosen kronisk skulderbetennelse.. men selv flinke leger kan ta feil, for man forventer ikke noe slikt ettersom det er så sjeldent. Masse lykke til! :)

Cecilie

01.04.2013 kl.03:47

Takk, ska prøve på det :) Håper alt ordner seg for deg, lykke til med deg også :)

20.03.2014 kl.11:24

Klem til deg. Du må sende dette til aviser. Så ALLE kan lese om dette.

magdalena

24.06.2014 kl.19:03

hei har jeg vondt i venstre skuldre scapula ned over hele venstre armen.jeg hadde vondt nesten 6 uker.jeg har vært fast legen min og det sagt at betenelse og fikk jeg først brexidol for å hjelpe mot smerter.etter en uke jeg har ringt egjen og bestille time til fast legen p.g.a smerte marke hele tiden.og fikk jeg voltaren og det hjelper ikke.så jeg kom tilbake til fast legen etter 3 dager og fikk jeg cortizol intravenus mot smerter men det hjelper ikke det forsatt vondt hele tide o fikk jeg ikke sover.noen ganger blir jeg kvalme og trøtt og veldig sliten på back side av kroppen.kan noen hjelpe meg hva jeg skal gjøre?

Skriv en ny kommentar

Margrethe Myhre

Margrethe Myhre

28, Lenvik

Treningsglad jente fra Nord-Norge. Fikk livet snudd på hode 19.2.2013, da jeg fikk diagnosen beinkreft i høyre skulderblad. Etter lang og tung behandling, vant jeg kampen den 3.10.2013, med et skulderblad mindre. Nå starter veien tilbake til hverdagen!

Kategorier

Arkiv

hits