Stevia og iHerb

Noen har kansje fått med seg artikkelen om Stevia vs. aspartam på treningsforum.no? Aspartam er et søtningsstoff som er i de fleste lettprodukter her i landet og så dagens lys i 1981 (etter at produsenten hadde brukt hele 8 år på å få produktet godkjent!!). Det mange ikke vet er hvor farlig dette stoffet er for kroppen vår! Når aspartam brytes ned dannes det nemlig små (men ikke ubetydelige) mengder med metanol (også kjent som tresprit). Metanol i svært små mengder(!!) kan føre til blindhet og i verste fall død! Det finnes mange eksempler på skadevirkninger av aspartam og ulike nettsteder har dannet grupper for mennesker med skader som følge av aspartambruk. Som f.eks siden Sweetpoison.com. Skader og bivirkninger av aspartam er ikke noe nytt. Allerede før aspartam kom på markede ble det gjort forsøk på dyr som viste at stoffet var meget skadelig og kreftfremkallende. Men pga. makt og pengegalskapen, ble alt dette oversett og gjemt godt bak lukkede dører..

Jeg er glad jeg vokste opp med en mor som var veldig påpasselig med alle slike kunstige søtningsmidler, slik at vi unngikk å få de i oss.  Aspartam finnes nemlig i flere produkter enn man skulle tro.. i tyggis, iskrem, brus, yoghurt, syltetøy, vitaminbjørner (ikke vitaminelefanter!!), i enkelte medisiner og i slankeprodukter. Selv bestiller jeg Stevia fra iHerb som jeg bruker som søtningsmiddel i baking, kaffe osv. Stevia er en urt som er blitt brukt i Japan i lang tid - fordi ALLE kunstige søtningsmidler er forbudt der!! (HURRA FOR JAPAN!!) Og tenker vi oss litt om og ser på forskjellen på folk i Japan og USA.. størrelsesmessig.. ja du kan tenke videre selv.. Stevia har nå endelig kommet så smått i butikkene i Norge også og vi vil etterhvert få flere ulike steviaprodukter på hyllene. Inntil da er det bare å bestille de fra iHerb! :) VIKTIG: Dette er verken et sponset innlegg eller egenreklame, men en oppfordring til å bli bevisst om hva du får i deg!!Dette er noen av de Steviaproduktene jeg bruker. Jeg bruker dråpene i kaffe og annen drikke og pulveret i bakevarer. Om du ønsker å bestille noe fra iHerb.com, kan du bruke koden ZOS 307 å få 5 % rabatt på ditt første kjøp! Jeg tok også i bruk en slik kode ved mitt første kjøp på iHerb, noe som jeg ALDRI har angret på siden! :D 

8 kommentarer

Miss HaDa

09.05.2012 kl.14:08

Supert, bra du informere om dettan!

Har længe vært vældi bevisst på å ikje få i meg kunstig søtstoff, men det har da endt i produkta me vanlig sukker. Ikje så bra det heller nei ;)

Har i det siste brukt Sukrin da... nån tanka eller erfaringe me det?

Kjæmpe fin blogg har du åg! :)

Hilsen naboen :D

Margrethe Myhre

09.05.2012 kl.14:19

Miss HaDa: Tusen takk HaDA! ;) Bruker sukrin av og til i bakeverk når jeg ikke har mer Stevia igjen. Synes sukrin er helt ok, men opplever til tider (et veldig) ubehag i magen. Det er selvfølgelig individuelt da, men for folk med sensitive mager anbefaler jeg Stevia på det sterkeste! :)

Miss HaDa

09.05.2012 kl.15:09

Aah, men da skal eg absolutt prøve Stevia næste gang! :D

kristinefargerik

11.05.2012 kl.00:18

SÅ bra skrevve, når æ får lønn neste gang skal æ bestille Stevia. E ganske flink å holde meg unna aspartam, eneste e tyggisen æ ikke klare å holde meg unna :o

Gjest

15.05.2012 kl.12:24

Et aber med stevia er at det er såpass nytt at man ikke har samlet mye data om det. F.eks. Studier på befolkningsgrupper som bruker mye stevia kan ikke nødvendigvis brukes for å gå god for kosttilskuddene da kosttilskuddene ofte leveres i svært bearbeidet form. Eksempel: Omega-3 er vel ansett å være sunt. Det ble tidlig identifisert som en gull-komponenten i den sunne fiskeoljen og oljen ble da (nå) renset for å øke andelen omega-3. I de siste år er det dog kommet data som tyder på at denne rensingen kanskje ikke var så lur da sluttproduktet ofte harskner. Harsk fiskeolje produserer frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er omtrent det motsatte av antioksidanter.

Hanne

17.05.2012 kl.22:54

Heeei ijænn ;)

Ikje at eg har nåkka tvil om Stevia, men på dagbladet.no i dag står det at Stevia ikje e lovlig i Norge enda?! " I Norge er imidlertid ikke steviolglykosid tillatt"

http://www.dagbladet.no/2012/05/17/tema/klikk/mat/foreldre/21639369/ (I sidebaren til høyre)

Man kan ikje få nåkka problema me å bestille dettan da?

Ååååg så syns eg den iherb nettsia va litt...rotat/vanskeli :P Har du nån andre bra nettsider du vil anbefale? :)

Margrethe Myhre

18.05.2012 kl.12:45

Hanne: Jeg har bestilt Stevia i over et år nå og aldri hatt noe problemer! Den der godkjenningen handler bare om makt og penger! ;) Ikke om det er et bra søtningsmiddel eller ikke.. iHerb er den eneste siden jeg bestiller fra! Synes den er kjempegrei, du må kansje bli litt kjent med den først! Bare søk etter produktet og evt. velg "lowest to highest price"! :)

Margrethe Myhre

18.05.2012 kl.12:49

Gjest: Stevia har vært kjent helt siden 1887 kjære "Gjest"! ;)

Skriv en ny kommentar

Margrethe Myhre

Margrethe Myhre

28, Lenvik

Treningsglad jente fra Nord-Norge. Fikk livet snudd på hode 19.2.2013, da jeg fikk diagnosen beinkreft i høyre skulderblad. Etter lang og tung behandling, vant jeg kampen den 3.10.2013, med et skulderblad mindre. Nå starter veien tilbake til hverdagen!

Kategorier

Arkiv

hits